Wat is er te doen in en rondom Ommen?

Paping Hotel & Spa ligt 600 meter van het charmante centrum van Ommen waarbij je neer strijkt in een verrassend stukje van Overijssel – Het Vechtdal. Door groen omlijst en badend in historie, staat Paping Hotel & Spa middenin het hart van deze natuurrijke, bijna on-Nederlandse streek. 

De ideale uitvalsbasis voor een veelzijdig weekend weg. Verken de omgeving per sloep, pak de fiets langs pittoreske dorpen zoals Vilsteren en Dalfsen, landgoederen en kastelen of maak een lekker ‘ommetje’ door de bossen en heide. Ons spa hotel ligt op loopafstand van het NS treinstation waardoor ook de Hanzesteden Kampen, Zwolle en Dalfsen makkelijk te bereiken zijn en deze steden zijn het bezoeken meer dan waard. 

De Laerbossen

Het spa hotel ligt aan de ingang van de mooie Laerbossen. Eeuwenoude eiken leiden de weg naar ‘ons’ landgoed Het Laer. Dit mooie rijksmonument waakt al honderden jaren over de enorme rode beuken van het landgoed, of andersom?

Pieterpad – Etappes Hardenberg-Ommen-Hellendoorn

Pieterpad wandelaars zijn ook bij Paping Hotel & Spa aan het juiste adres. De routes van de etappes Hardenberg-Ommen-Hellendoorn lopen direct langs ons wellness hotel. Kom bij ons aan voor een kopje koffie, een heerlijke lunch of diner. Wil je meer ontspanning na een actieve dag of een wandel weekend weg plannen? Boek dan een wellness overnachting en maak gebruik van ons uitgebreide sauna- en beautycentrum met o.a. een binnenzwembad, een hot whirlpool en Finse buitensauna.

Varen over de Overijsselse Vecht – bootje huren bij hotel De Zon

Een stuk van het Pieterpad gelopen, heerlijk ontspannen in onze wellness en toe om de omgeving te verkennen vanaf het water? Huur dan een bootje bij ons zuster Hotel de Zon aan rivier de Vecht. Ga per sloep het water op en neem een goed gevulde picknickmand mee. Vraag onze receptie naar de mogelijkheden.

Kasteel Eerde vlakbij ons wellness hotel

In de categorie wat te doen in Ommen: binnenkijker. Niet alleen van de buitenkant al imposant, omringd door statige lanen en een prachtige kasteeltuin met bloemenmozaïek en boomgaard, ook binnen voel je de grandeur van weleer. De echte pronkstukken zijn de zwevende trap in de hal - de enige in Nederland -, de indrukwekkende handgemaakte wandtapijten en de marmeren vloeren.